Svaka naša misao odredjuje našu stvarnost. Mi stvaramo situacije, a onda imamo običaj da krivimo druge ljude za svoje frustracije. Preuzimanjem odgovornosti ( što ni u kom slučaju nije jednako sa krivicom) mi shvatamo da niko nema moć nad našim životom osim nas samih. To je tako oslobadjajuće, to je tako fenomenalno. Slažete li se?

Ono što verujemo o sebi , o životu to postaje I jeste naša sudbina, to postaje I jeste naša istina. Nevolja nastaje kada to u šta verujemo I to što živimo nije ono što želimo. Svako od nas duboko u sebi zna da zaslužuje više I bolje od onoga što živi a ne svidja nam se. To nam pokazuje emocija koju osećamo dok mislimo o svom životu. Emocija je ta koja govori ono što usne ćute.

Ćutimo drugima, ali ne možemo sebi. Unutrašnji glas vrišti a nema kuda da izadje…jer ćutimo. Ćutimo roditeljima da ih ne sekiramo, ćutimo partneru da ne pomisli da smo slabi, ćutimo deci da ne misle da smo nesposobni , ćutimo prijateljima da ih ne opterećujemo, ćutimo neprijateljima da ih ne obradujemo..ćute reči a emocije vrište u nama. Emocije kuvaju kao vulkani pred erupciju. Telo trpi.

I sve to naprave misli. Misli su jedina stvar kojom se uvek bavimo. Misli izazivaju emocije. Ako nema misli nema ni osećanja. Dobra stvar je da se misli mogu kontrolisati I mogu se menjati u svakom trenutku. Ta spoznaja je meni promenila život. Tom spoznajom sam postala slobodna, ali slobodna od sebe, od osećaja krivice I besa. Jer sam shvatila da što više osudjujemo sebe, što se više ne svidjamo sebi to nam u životu lošije ide. I obrnuto. Što više volimo sebe to nam bolje ide u životu.

Samoljubav. Da, od nje sve počinje. Od ljubavi prema sebi, svom životu, svom telu, svom uspehu, svom neuspehu. Volite sebe. Volite sve svoje. Sve što vam u ovom trenutku pripada. Ko će ako ne vi? Kako da neko drugi voli vas, vaše telo, vaš život ako ga ne volite vi? Kako da vas voli partner, ljudi, Univerzum kada sve svoje kinjite I odbacujete? Prihvatite trenutnu situaciju jer to je bio vaš izbor, to je bio vaš put, produkt vaših misli. Ako nije ono što zaista želite, pitajte sebe šta ja zaista želim? Kakav život želim da živim? I onda sve misli usmerite u tom pravcu, kreirajte uspehe, predivne partnerske odnose, kreirajte svoj život iz snova jer ne zaboravite misli kreiraju stvarnost od njih sve počinje ❤️